Meerwold Muziek

Foto credits: Tristan Derksen.

Vanaf 6 november tot en met 11 december kun je elke zondagmiddag vanaf 15:00 uur genieten in Restaurant Meerwold Eten & Drinken van een live optreden. Dit is in samenwerking met de Chris Fictoor Foundation georganiseerd. Tijdens elke zondag staat één muziekgenre centraal: singer-songwriter, jazz, pop of klassiek. Zangeres Marise, die al verschillende awards in de wacht sleepte, trapt op 6 november de reeks af tijdens ‘SISO Sunday’ met hits van de bekendste singer-songwriters afgewisseld met enkele van haar eigen nummers. De volgende artiesten treden op tijdens deze reeks:

6 november 2022 – Siso Sunday
Marise

13 november 2022 – Jazzy Sunday
Frederike Berendsen & Julian Bohn

20 november 2022 – Classic Sunday
Jisk Lieftink

27 november 2022 – Popmusic Sunday
René Elenbaas

4 december 2022 – Meezing-Sinterklaasliedjes Concert
Marise

11 december 2022 – Jazzy Sunday
Jan Terlouw Jr.

De reeks live optredens is bewust georganiseerd in een informele, laagdrempelige setting en er wordt dan ook geen toegangsprijs gevraagd. Wij hebben er zin in, zien wij je dan?

Foto credits: Stan Bouman

Meerwold Jazzy Sunday Met Frederike & Julian

Met veel trots kondigen we het live optreden van Frederike en Julian aan! Aanstaande zondag 13 november 2022 is het Jazzy Sunday bij Restaurant Meerwold om 15:00 uur.

Zangeres Frederike Berendsen en pianist Julian Bohn, beiden opgeleid aan de conservatoria van Amsterdam en Enschede, hebben het publiek betoverd tijdens modeshows, beursopeningen, feesten en hotels. Met een uitgebreid repertoire bestaande uit tijdloze jazzstandards beroemd gemaakt door artiesten als Ella Fitzgerald of Sarah Vaughan, en zachte versies van popklassiekers van artiesten als Stevie Wonder of Fleetwood Mac.

Beide muzikanten nemen de bescherming van het milieu even serieus als hun muzikale inspanningen en streven ernaar hun CO2-voetafdruk te minimaliseren en een positieve impact te hebben. Dit doen ze door enkel gebruik te maken van het openbaar vervoer of door een auto te delen naar de locatie, enkel tweedehands kleding te dragen in overeenstemming met de dresscode en alle uitstoot die niet vermeden kan worden van bij het begin te compenseren. Zijn jullie benieuwd naar deze betoverende middag? Kom dan zondagmiddag 13 november om 15:00 uur naar restaurant Meerwold en laat je betoveren door dit duo. De toegang is gratis!

Foto credits: FPI Consultancy Christian Fictoor (iGNITE! Music)

Meerwold Classic Sunday met Jisk Lieftink

Aanstaande zondag 20 november mogen we genieten van het optreden van Jisk Lieftink. Jisk is een veelzijdig pianist, zijn doel is de schoonheid van de muziek over te dragen als musicus en docent. Hij is klassiek opgeleid en speelt daarnaast alle genres van muziek. Hij behaalde na een succesvol eindrecital zijn bachelor-diploma in 2008, waar hij les kreeg van Sebastiaan Oosthout. Onlangs verscheen zijn bundel met pianowerken, getiteld ‘Journey of the birds’. Jisk geeft regelmatig optredens, zowel solo als inensemble of duo-verband. Naast deze optredens geniet Jisk internationale bekendheid als The Hardstyle Pianist. In dit concept arrangeert hij Hardstyle muziek in een klassieke context.

Ben jij ook zo benieuwd naar dit optreden? Kom dan zondag 20 november om 15:00 uur langs bij restaurant Meerwold. De toegang is geheel gratis!

Meerwold Popmusic Sunday met René Elenbaas

Met veel plezier kondigen wij het optreden van René Elenbaas aan! Aanstaande zondag 27 november is het Popmusic Sunday bij Restaurant Meerwold om 15:00 uur.

De in Enschede woonachtige zanger-gitarist René Elenbaas valt niet onder de categorie ‘stereo-type singer-songwriter’. In zijn studententijd eind jaren ‘80 ging René fanatiek aan de slag als songwriter en frontman van zijn band Frogland: Engelstalige Rock uit het ‘kikkerlandje’ Nederland. Met een aantal mensen uit diezelfde levendige muzikanten scene werd besloten dat er plaats was een betere coverband voor de vele studenten feesten. Opeens stond René als hoofd-Gangmakertje met zijn coverband In$ert Coin negen maal in één introductie week op de planken.

Vanaf 1999 werd de band omgedoopt tot She-She & the He-Devils en ging professioneel elk weekend het hele land door. René is nu al jaren de lead-man in het semi-akoestische trio Come Again op zijn ‘trade-mark’ 12-snarige gitaar. Een paar jaar geleden werd in Enschede het Twents Songschrijvers Gilde opgericht. Opeens waren daar inspirerende mensen, open-mic avonden en heuse optredens voor singer/songwriters. Dit was voor René aanleiding om opnieuw eigen-werk te schrijven om die Solo te kunnen uitvoeren. Alleen, met één gitaar en de stem. De cirkel is nu dus weer volledig rond: Terug naar eigen-werk! Benieuwd geworden naar het Gangmakertje? Kom zondag 27 november om 15:00 uur langs in het restaurant. De toegang is gratis!